Bespaar op je autoverzekering

Tegenwoordig hebben mensen enorm veel vaste lasten. Van het aflossen van een hypotheek tot het betalen van verschillende verzekeringen. Het is dan ook handig om een keertje te kijken hoe je geld kan besparen op deze vaste lasten. Heb je wel de goedkoopste autoverzekering? Of kan je hier nog geld besparen? Autoverzekeringen is iets waar veel mensen al snel bakken met geld voor betalen, wat in veel gevallen niet nodig is. Om je te helpen heb ik een paar bespaartips op een rijtje gezet.

Vergelijk regelmatig

Het regelmatig vergelijken van autoverzekeringen is erg belangrijk. Het is namelijk zo dat autoverzekeraars regelmatig hun premies aanpassen. Hierdoor kan het zo zijn dat een andere verzekeraar de autoverzekering die jij wilt een stuk goedkoper aanbiedt. Je autoverzekering vergelijken kan tegenwoordig gelukkig makkelijk en snel op een vergelijkingssite online.

Betaal per jaar

Veel mensen betalen hun premie per maand. Echter houden verzekeringsmaatschappijen van zekerheid en daarom kan het handig zijn om je premie alvast voor een jaar vooruit te betalen. Hierdoor krijg je vaak een flinke korting, waardoor je op jaarbasis tientallen euro’s goedkoper uit zal zijn.

Kleine schades

Wanneer je schade hebt gereden is het belangrijk om te kijken hoe heftig de schade is voordat je een schadeclaim in gaat dienen. Het is namelijk vaak slimmer om kleine schades zelf te betalen. Als je een schadeclaim indient, gaan je schadevrije jaren weg en heb je dus geen noclaim korting meer waardoor je in de toekomst veel meer geld moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *