Crematieverzekering

De kosten van je crematie vallen onder de crematieverzekering. Een crematie kost gemiddeld zo’n 7.500 euro. Wil je er zeker van zijn dat ke dierbaren niet opdraaien voor je crematie? Je kan dan een crematieverzekering afsluiten om dit te dekken. Hier lees je alles wat je moet weten over een crematieverzekering.

Waarom een crematieverzekering?

Crematie is vrij duur. Het is niet verwonderlijk dat het bedrag 7.500 euro bedroeg. Veel mensen hebben dit soort geld niet en kiezen daarom voor een crematieverzekering. Twijfel je of je gecremeerd of begraven wil worden? Dat is geen probleem omdat het in feite niet relevant is voor de verzekering. Een crematieverzekering is eigenlijk identiek aan een uitvaart- of begrafenisverzekering. Door een crematieverzekering af te sluiten, zorg je ervoor dat de kosten van je crematie gedekt zijn en dat je naasten niet opdraaien voor de rekening.

Wat kost een crematieverzekering?

Deze verzekering heeft voor ieder persoon een aparte premie. Het hangt allemaal af van je leeftijd op het moment dat je de polis afsluit. Een crematieverzekering is goedkoper naarmate je jonger bent. Bovendien is het bedrag dat moet worden uitbetaald cruciaal. Tot slot wordt het te betalen bedrag bepaald door je voorkeuren. Bijvoorbeeld: wil je dat je uitvaart in besloten kring of openbaar is?

Crematieverzekering vergelijken

Een crematieverzekering is verkrijgbaar bij verschillende verzekeraars in Nederland. DELA en Monuta zijn de twee grootste. Deze polis is ook verkrijgbaar bij PC Funeral, Ardanta, Klaverblad en EABN. Het is een goed idee om bij verschillende verzekraars rond te kijken voor een crematieverzekering, omdat de prijzen en voorwaarden allemaal anders zijn. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je geen te hoge premie betaalt en dat je de juiste dekking kiest voor jouw omstandigheden. Om de beste beslissing te nemen, raden we je aan om te vergelijken. Onderzoek niet alleen wat een uitvaartverzekering te bieden heeft, maar ook hoeveel maandelijkse premie je voor deze producten en diensten moet betalen. Maak een weloverwogen beslissing door twee opties te vergelijken. Ook voordelen als gratis meeverzekeren voor je eventuele kinderen kunnen een uitvaartverzekeraar aantrekkelijker maken. Maak een lijst van de voor- en nadelen en maak een weloverwogen beslissing!

Meer weten? Check dan Zeker.com eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *