De beste kansen voor een eenmanszaakje

Ondernemen is eigenlijk nog nooit zo gemakkelijk geweest als nu. Niet alleen is het zo dat er ontzettend veel nieuwe mogelijkheden zijn door het internet, maar je hebt ook geen groot startkapitaal meer nodig om een bedrijf te beginnen. Het is tegenwoordig mogelijk om met een minimale investering als zzp’er te beginnen. Je kunt al snel omzet gaan genereren en langzaam uitbreiden. Uiteindelijk is er zelfs de mogelijkheid om mensen aan te nemen, een bedrijfspand te huren en je zaak uit te zzp’erschap uit te breiden tot een echte onderneming. Maar wat zijn precies de beste en leukste mogelijkheden om een eenmanszaakje te beginnen? Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Fotograaf/videograaf

Voor creatieve mensen is fotografie en/of videografie sowieso een hobby die ontzettend leuk is om te ontwikkelen. Maar veel mensen denken dat er geen geld meer mee te verdienen valt. Is het niet immers zo dat tegenwoordig iedereen zomaar fantastische foto’s kan nemen met de camera op hun telefoon? En wat voor mooie plaatje we ook kunnen zien, het is zo opgezocht op Google. Toch is niets minder waar. Het is nog steeds heel goed mogelijk om als fotograaf een goed inkomen te verdienen. De kunst is hem wel om de juiste soort fotografie te kiezen. Sommige fotografie opdrachten brengen namelijk een stuk meer op dan anderen. Alhoewel natuurfotografie een hele leuke hobby is, zal je niet snel heel veel geld opleveren. Maar bijvoorbeeld festival of concert fotografie, of bruiloftsfotografie, daar kun je heel goed mee verdienen.

Eigen creaties verkopen

Misschien maak je wel eigen kunstwerkjes of maak je sieraden. Een ontzettend leuke manier waarop je gemakkelijk wat geld kunt bijverdienen en het misschien zelfs kunt veranderen in een eigen bedrijfje is door deze creaties te gaan verkopen. Tegenwoordig is het heel goed mogelijk om dit te doen door je creaties via verschillende websites te verkopen. Je kunt bijvoorbeeld sieraden via Etsy verkopen. Bedenk wel dat als je bedrijfje goed gaat lopen je er ook op moet gaan letten dat je een goede administratie voert en dat je op tijd alle pakketjes verzendt. Sla hiervoor papieren zakjes en plastic zakjes in. Neem de kosten voor het verzenden van je creaties natuurlijk ook mee in de verkoopprijs.

YouTube

Voor steeds meer videomakers is YouTube een legitieme carrière optie. Het is wel belangrijk je te realiseren dat YouTube lange termijn investering is. Het zal een periode kosten voordat je voldoende publiek hebt opgebouwd. Ook wil je verschillende manieren vinden om inkomsten te genereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *