Deze verzekeringen moet jij als ZZP’er hebben

Als ZZP’er is al het geld dat je verdient voor jezelf. Dat betekent dat je daar zo zuinig mogelijk mee om wilt gaan natuurlijk. Veel ZZP’ers laten zich om die reden ook niet verzekeren. Naar ons idee is dat zeer onverstandig. Veel mensen denken dat hun niks overkomt, maar wat nou als er wel wat gebeurd? Dan heb je simpelweg een verzekering nodig. Wij hebben de volgens ons belangrijkste verzekeringen hieronder op een rijtje gezet.

1. Een rechtsbijstandverzekering

Een bekende term de rechtsbijstandsverzekering en daarmee ook een hele belangrijke. Een rechtsbijstandsverzekering kan goed van pas komen wanneer je bijvoorbeeld in conflict raakt met een klant of een leverancier. Juridische procedures zijn altijd ontzettend duur en daarnaast ook nog eens heel erg tijdrovend. Daar kun je dus wel wat hulp bij gebruiken.

2. Een inventarisverzekering

Als ZZP’er is het ook enorm belangrijk om je spullen te verzekeren. Vaak ben je veel meer afhankelijk van je spullen dan je voor mogelijk houdt. Neem bijvoorbeeld een freelance video-editor. Een mooi beroep dat wordt uitgevoerd op een dure computer. Maar stel je nou eens voor dat je computer gestolen wordt en je hebt geen geld voor een nieuwe. Dan kan je niet werken. Dit moet je dus ten alle tijden zien te voorkomen.

3. Arbeidsongeschiktheids verzekering

Tot slot de naar onze mening belangrijkste verzekering: arbeidsongeschiktheids verzekering. Wanneer je om welke reden dan ook werkloos raakt heb je gewoon een vangnet nodig. De problemen die ontstaan wanneer je geen vangnet hebt zijn niet te overzien, gelukkig zijn ze wel te voorkomen.

Meer informatie over de arbeidsongeschiktheids verzekering? Neem dan ven een kijkje op: www.tulpenfonds.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *