Goud kopen: al vele jaren een goede investering

Goud kopen

Al eeuwenlang zijn mensen die over een redelijke tot grote hoeveelheid spaargeld hebben op zoek naar manieren om dit ‘extra’ geld op een goede manier te beleggen. Beleggen is iets dat je doet om de risico’s die komen kijken bij het hebben van (veel) geld te verminderen of te verspreiden. Bekend is namelijk dat als je je volledige vermogen gewoon deel uit laat maken van het conventionele economische systeem, dat niemand helemaal kan garanderen dat je altijd over je vermogen zult kunnen blijven beschikken. Economische systemen blijken namelijk niet altijd even stabiel en dat banken niet kunnen omvallen is helaas ook niet helemaal waar. 

Welnu, wie op zoek is naar een goede beleggingswijze die zou kunnen overwegen over te gaan op goud kopen. Goud is namelijk al vele jaren een stabiel beleggingsobject. Bij goud heb je grofweg twee mogelijkheden: gouden munten en goudbaren. Lees verder om te weten wanneer je voor welke optie kunt kiezen.

Goud kopen

Gouden munten of toch liever goudbaren?

Wanneer je ervoor kiest te beleggen in gouden munten, dan heb je daar op deze manieren profijt van:

  • Gouden munten vertegenwoordigen ontegenzeglijk een grote waarde. Hoeveel dat precies is hangt onder meer af van het type munt, de hoeveelheid goud in de munt, de oplage van de munt en de actuele goudkoers.
  • Munten van goud zijn voor sommige mensen ware collector’s items. De kans bestaat dan ook dat je een gouden munt op een dag voor zeer veel kunt verkopen.

Ga je voor goudbaren, dan kan dat om deze redenen weleens lucratief uitpakken:

  • Goudbaren bestaan voor pakweg 99,99 uit puur goud en zijn om die reden makkelijk internationaal te verhandelen. 
  • Omdat goudbaren geen speciale uiterlijke kenmerken hebben zijn deze, ondanks het enorm hoge goudgehalte, relatief gezien goedkoper dan gouden munten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *