Het oplopen van letselschade tijdens werk

Er zijn een hoop situaties waarin er een ongeval kan gebeuren die je langdurige letselschade geven. De meeste van deze ongelukken gebeuren in het verkeer door botsingen. Echter kun je ook bij één van je hobby’s of zelfs bij je werk letselschade oplopen. Natuurlijk is deze kans niet bij elk werk even groot. Zo zul je bij een baan in een kantoor een kleinere kans hebben op letselschade dan als je in de bouw werkt. Wat moet je nou eigenlijk doen als je letselschade op werk oploopt? 

 

Het ondervinden van een bedrijfsongeval of arbeidsongeval

Als je in een bedrijfsongeval of arbeidsongeval terecht komt bij werk kun je hier schade bij oplopen. Het kan gebeuren tijdens de werktijd of gedurende je pauze op de grond van je bedrijf. Verder kunnen er ook problemen ontstaan gedurende het reizen voor werk, wat ook als een bedrijfsongeval wordt gerekend. Enkele voorbeelden van manieren waarop je letselschade kunt oplopen zijn machines die niet goed werken of bijvoorbeeld een te hoge werkdruk. In dit geval kun je schadevergoeding bij bedrijfsongeval claimen. Je werkgever heeft namelijk de plicht om ervoor te zorgen dat zijn of haar werknemers veilig kunnen werken. Dit houdt in dat de werkplek moet worden gecontroleerd op veiligheid, maar daarnaast ook nog enkele andere dingen. Een werkgever moet zoveel mogelijk voorkomen dat werknemers ziek worden of ongevallen ondervinden. Dit moeten ondernemers kunnen aantonen en uitleggen. 

 

De aansprakelijkheid van de werkgever

Bij het oplopen van whiplash letselschade kunnen de kosten soms erg hoog oplopen. De kosten zijn afhankelijk van de lengte die de letselschade aanhoudt en de staat waarin je na het ongeval beland. Ook zal iemand met een hoger inkomen een hogere schadevergoeding krijgen dan iemand met een lager inkomen. Een werkgever kan alleen aansprakelijk worden gesteld voor de schade als deze persoon zich niet aan zijn zorgplicht heeft gehouden. Als dit wel het geval is dat zal de schade door je verzekering moeten worden gedekt. Je zult als de schade voor de werkgever is wel moeten kunnen aantonen wat de schade is. 

 

Wat te doen bij een whiplash

Als je net in een ongeluk bent beland en je erg slecht voelt is het belangrijk om eerst naar je staat te kijken. In het geval dat je bij bewustzijn bent en niet per direct hoeft worden opgenomen door een ambulance is het verstandig om samen gegevens uit te wisselen. Door informatie en gegevens van andere in het incident en eventuele getuigen te vragen kun je later makkelijker een schadevergoeding krijgen. Als je dit hebt gedaan is het slim om zo snel mogelijk langs een huisarts te gaan. Door dit te doen kan de huisarts een medisch document openen met daarin de opgelopen schade door het ongeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *