Hoe kan je geld verdienen met crypto?

Snel rijk worden met crypto tokens, dat wil tegenwoordig iedereen wel. We kennen allemaal de succesverhalen, waarbij cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, en de duizenden altcoins die er momenteel zijn, een goudmijntje bleken te zijn. Maar hoe verdien je nou echt het geld in wereld van de crypto? 

Koerswisselingen


In principe verdien je geld aan crypto, door in te spelen op de koerswisselingen. Stijgt de waarde van een munt? Dan stijgt uw saldo op de wallet mee. Zakt de waarde van de munt? Dan zakt de waarde van uw saldo op de wallet. Om je winst te optimaliseren probeer je dus in te kopen als die laag staat, en te verkopen als die hoog staat. Wil je meer geld kunnen verdienen op de procentuele schommelingen van de koers? Dan kan je op veel platforms ook nog ervoor kiezen om te beleggen met een hefboom. Keer twee, keer vijf, of keer twintig? Het kan allemaal. Een hoger rendement, maar uiteraard ook een veel hoger risico.

Echter, de markt van crypto is nog dusdanig jong, dat er op de lange termijn haast alleen maar groei wordt verwacht, zeker bij de stablecoins. Mocht je vertrouwen in de crypto hebben, zou je de schommelingen in de koers ook kunnen negeren, en gewoon op de ontwikkeling van de markt vertrouwen; het zogenaamde HODL’en. 

Staking

Sommige crypto’s kan je ook ‘staken’. Dit wil als het ware zeggen dat je ze koopt en vastzet. Wanneer je hiervoor kiest, krijg je over een bepaalde periode een percentage uitgekeerd, in cryptocurrency. Op deze manier kan je dus passief extra crypto verdienen, en zodoende je positie versterken, of je gemiddelde aankoopbedrag zien te verlagen.
Ook interesse om te investeren in crypto, maar beschik je niet over de kennis en de kunde? Via diverse platforms, zoals Yieldt, kun je er ook voor kiezen om beheerd te beleggen in de crypto. Toch zelf het heft in handen houden? Lees hier de Bitvavo review, over misschien wel het bekendste Nederlandse crypto platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *