Hoeveel rente zit er op bedrijfskrediet?

rente bedrijfskrediet

Wanneer je gaat ondernemen heb je vaak financieringen nodig, en een van de vele opties die je dan hebt is een zakelijk krediet. Een zakelijk krediet is simpelweg een geldbedrag dat je voor je onderneming klaar hebt staan bij een bank. Dit kun je dan ten allen tijde opnemen en hiermee bijvoorbeeld voorraden inkopen of investeringen doen. Ook wanneer je klanten allemaal wat later betalen, je zelf veel openstaande rekeningen hebt of andere redenen waarom je snel cashflow nodig hebt is het handig om hiervan gebruik te maken. Uiteraard zit er rente bedrijfskrediet. Hoe dat zit en hoeveel dat is lees je hier!

rente bedrijfskrediet

De rente bedrijfskrediet

Je betaalt bij een zakelijk krediet alleen maar de rente over het geld dat je daadwerkelijk opneemt. Dat is het voordeel ten opzichte van een lening. Daarbij betaal je over het hele bedrag, ook als je dit niet blijkt te gebruiken. Daarmee is een zakelijk krediet vergelijkbaar met een rekening courant krediet, waarbij je alleen maar betaald over het bedrag dat je in het rood staat.

Hoeveel rente betaal je ongeveer?

Bij een zakelijk krediet betaal je maandelijks een bedrag, dat bestaat uit aflossing en rente. De rente die je betaald hangt dus enerzijds af van het bedrag dat je gebruikt. Daarnaast heeft te maken met de financiële gezondheid van je bedrijf en het kredietbedrag. Hoe beter de financiële gezondheid namelijk is, hoe minder het risico voor de verstrekker is dat je het krediet niet kunt aflossen. Wanneer je bedrijf er dus goed voorstaat, kun je een lagere rente afspreken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het kredietbedrag, hoe hoger hoe groter het risico voor de verstrekker en dus hoe hoger de rente.

De looptijd van zakelijk krediet

De looptijd van zakelijk krediet verschilt per aanbieder, net zoals de rente overigens. Over het algemeen is het tussen de een en drie jaar. Daarna kun je het krediet vaak gewoon weer verlengen, maar dan worden de voorwaarden opnieuw bekeken. Dit kan zowel positief als negatief uitpakken.

Vergelijk daarom altijd goed de voorwaarden van de verschillende aanbieders, en zeker ook de rente. Dit kan veel verschil maken bij de kosten van een zakelijk krediet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *