Is investeren in goud nog steeds rendabel?

Goud is een edelmetaal en is een dicht maar zacht metaal. Al een hele lange tijd wordt goud als een waardevol metaal gezien. In Egypte werd goud al in de 26e eeuw v.Chr. gebruikt als betaalmiddel. Het is een metaal dat onmisbaar is in de industrie en sinds een aantal jaar is het investeren in goud ook steeds populairder geworden. In Amerika is dit natuurlijk al heel erg lang de normaalste zaak en investeert bijna iedereen in goud. In Nederland duurde dit nog wel even. Maar is investeren in goud nog steeds rendabel? En wat zijn je zekerheden bij het investeren in goed kopen bij Doijer & Kalff?

Rendabel

Om meteen positief te beginnen heeft goud de afgelopen jaren heel veel rendement opgeleverd. Veel meer dan de gemiddelde belegger had verwacht. In de laatste 19 jaar is goud een van de best presterende investeringen. Goud heeft namelijk een rendement van ruim 9% per jaar. De AEX (Amsterdam Exchange Index), de belangrijkste Nederlandse beursindex, heeft het de afgelopen 19 jaar minder goed gedaan dan het investeren in goud. Het is dus een goede zet om te investeren in goud en je kunt dit op meerdere manieren doen zoals fysiek goud kopen, ETF’s of aandelen van goudmijnen. 

Zekerheden

Als investeerder ben je meestal op zoek naar zekerheid. Echter zijn er altijd risico’s verbonden aan investeren, dus ook aan investeren in goud. Er is namelijk niemand die kan voorspellen wat de economie de aankomende jaren doet. Wel brengt het investeren in goud een aantal voordelen met zich mee. Om te beginnen is goud een schaarse grondstof en zal dit ook altijd blijven. Het is namelijk een grondstof dat niet even snel kan worden bijgemaakt en de vraag naar goud groeit sterker dan de hoeveelheid goud. Ten tweede is goud niet onderhevig aan inflatie, wat een groot voordeel is. Ten slotte is beleggingsgoud btw-vrij aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *