Je geld vastzetten op een rekening

deposito sparen

Heb je geld op de bank staan waarvan je zeker weet dat je het aankomende maanden niet nodig hebt, dan is het mogelijk om je geld deposito te sparen vast te zetten op een depositorekening. Omdat je het geld niet op kunt nemen wanneer je wil, maar alleen op de einddatum krijg je een hogere rente over je geld. Heb je het geld toch nodig en neem je een gedeelte op, dan krijg je in de meeste gevallen een boete. Zorg er dus voor dat je het geld echt niet nodig hebt, het is mogelijk het geld voor lange tijd vast te zetten.

Afspraak met de bank

Je maakt als het ware een afspraak met de bank dat je geld erop blijft staan, daar staat tegenover dat je een hogere rente krijgt dan bij een normale spaarbank. Open je de rekening en heb je het geld gestort dan kan je niet meer terug, nou ja het kost je dan geld om je geld van de bank te kunnen halen. Wil je geld bijstorten omdat je iets over hebt dan is dit niet mogelijk, je moet dan in theorie een nieuwe deposito openen en daar het geld op storten. De hoge rente die je krijgt is natuurlijk mooi meegenomen, hoe langer je het geld vastzet hoe hoger de rente is die je krijgt.

deposito sparen

Vergelijk ook deze rekening vormen

Net als een spaarrekening kun je ook deze vorm van sparen vergelijken bij sparen.com, hierbij kun je natuurlijk gaan voor de hoogste rente en de gunstigste voorwaarden. In de meeste gevallen worden de deposito;s met zeer hoge rentes in het buitenland aangeboden. Ga je met een buitenlandse bank in zee, let dan goed op de voorwaarden en garanties die de bank hanteert. Je kunt eenvoudig aan het vlaggetje zien in welk land de bank gevestigd is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *