Veel geld op de rekening gebleven

Spaargeld

In de maand Mei wordt er in Nederland veel gespaard door de uitbetaling van het vakantiegeld. Maar dit jaar was de groei wel explosief te noemen, werd er vorig jaar nog ruim zes miljard gespaard, dit jaar werd het recordbedrag van maar liefst negen miljard op de spaarrekeningen gezet. Nog nooit is er zoveel spaargeld opzij gezet op de spaarrekening door de Nederlanders. Het speelt ook mee dat er veel minder geld werd opgenomen in mei doordat restaurants en gelegenheden waren gesloten door het coronavirus. Ook winkelen was niet populair waardoor er veel meer werd gespaard.

Buffer

Men is voorzichtiger geworden

Nu men weet wat er kan gebeuren tijdens een crisis als de corona crisis, is de burger veel voorzichtiger geworden met geld uitgeven. Mensen hebben nu door dat spaargeld wel eens goed van pas kan komen als er weer een dergelijk scenario in de toekomst zou gebeuren. Heel veel mensen zijn hun baan verloren, kennen financieel mindere tijden. Zonder een financieel achterdeurtje beland je direct in de problemen, in het ergste scenario kan je in de schulden komen. Het hebben van wat geld achter de hand blijkt dus nu belangrijker te zijn dan menigeen dacht.

Spaarrekening

Geld achter de hand altijd goed

Het is altijd goed om in ieder geval wat spaargeld achter de hand te hebben als reserve, gaat bijvoorbeeld je wasmachine kapot kun je zonder te hoeven lenen tenminste een nieuwe kopen. In de meeste gevallen is een lening een veel duurdere manier dan direct van je eigen geld iets te kunnen kopen. Sparen voor de toekomst is ook een slim idee, om later als je stopt met werken net die extra dingen te kunnen doen. Of die camper te kunnen kopen waarmee je een mooie rondreis kan maken. Wat je ook doet, of wat je ook wenst probeer altijd wat geld achter de hand te hebben voor minder goede tijden.