Waarom een huurrecht advocaat inschakelen?

Het is weer een nieuw jaar studeren. Ben jij eerstejaars (of ouder) en ga jij op kamers wonen? Leuk, maar spannend. Er komen zoveel nieuwe onderwerpen op je pad! Bijvoorbeeld, welke rechten heb jij eigenlijk als huurder? Of als je iets verhuurt, welke rechten heb jij als verhuurder? Veel is zelf op te lossen. Echter, je hoort de laatste tijd steeds meer over vervelende huurbazen of huurders. Damsté advocaten is er dan voor jou! Damsté advocaten heeft meer dan honderd jaar aan ervaring in het huurrecht en heeft dan ook de beste huurrecht advocaat voor jou! 

Huurrecht advocaat, wat doen zij precies?

Een huurrecht advocaat is gespecialiseerd in het opstellen en beoordelen van contracten. Alles wat geschreven staat in je contract zal namelijk bindend zijn, precies om deze reden is het erg belangrijk deze goed na te gaan. Dit kan me behulp van een huurrecht advocaat. Niet alleen met contracten kunnen zij goed van pas komen, ook wanneer er een geschil ontstaat tussen huurder en verhuurder. Bijvoorbeeld een huurverhoging, mag dit zomaar? Op welke gronden is het gegrond om zomaar het bedrag van huur omhoog te gooien? 

Veel voorkomende huurgeschillen zijn bijvoorbeeld:

  • Achterstallig onderhoud, een verhuurder is verplicht de woning te onderhouden en de huurder moet rustig van zijn of haar woongenot kunnen genieten. Echter, dit geldt ook voor de huurder, de huurder dient netjes om te gaan met de woning en geen schade veroorzaken. 
  • Huurachterstand, de huurder krijgt onderdak in ruil voor een afgesproken bedrag, huur. Van de huurder wordt wel verwacht dit telkens op tijd te betalen, tenzij anders is bepaald. 
  • Huurbescherming, een verhuurder kan de huurder niet zomaar uit de woning zetten. Hier zitten veel regels achter waar een huurrecht advocaat goed van te pas kan komen. 
  • Problemen die samenhangen met onderhuur, dit kan vaak wel, maar overleg dit te allen tijde!
  • Betwiste huurverhoging/ huurverlaging
  • Renovatie
  • Hoge servicekosten.
  • Overlast door dieren, in bijna elk contract staat aangegeven of er dieren toegestaan zijn in de woning of niet. Houd je hier aan en ga anders in gesprek met de verhuurder.
  • Overlast door buren.
  • Dreigende ontruiming, dit komt steeds vaker voor in de studentensteden. Studentenwoningen moeten leeg en er komen andere voorzieningen voor in de plaats. Echter, dit kan de verhuurder niet zomaar doen.

Huurrecht advocaat gaat door het vuur!

Wat voor jou en jouw situatie de beste huurrecht advocaat is bij iedereen anders. Kan een specialist het beste helpen of past het geschil beter bij een generalist. Verwacht je veel onderhandelingen of heb je voornamelijk advies nodig. Bij Damsté advocaten hebben zij een lading aan collega’s die paraat staan voor eenieder. Stuur gerust een mail of bel naar het kantoor in Enschede, Amsterdam of Almelo. Om door te spreken wat jij nodig hebt en er is honderd procent een oplossing. Hoe makkelijk jouw situatie kan lijken, met behulp van een huurrecht advocaat gebeurt het precies zoals de wet het voorschrijft en kan er achteraf niks op je verhaald kunnen worden. 

Voorkom geschillen, laat uw contract te allen tijde goed nakijken. Op deze manier zal je optimaal kunnen genieten van je woning en studententijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *