Wat is een functionering gesprek?

Oxyz

Functioneringsgesprek of functioneringsgesprek is een systematisch proces waarin de prestaties van medewerkers op het werk worden geëvalueerd in relatie tot de projecten waaraan de medewerker heeft gewerkt en zijn bijdrage aan de organisatie. Het is ook bekend als een jaarlijkse evaluatie of prestatiebeoordeling.

Het helpt de managers om de juiste medewerkers voor de juiste banen te plaatsen, afhankelijk van hun vaardigheden. Vaak zijn medewerkers vaak benieuwd naar hun prestatiegegevens en deze te vergelijken met hun collega’s en hoe zij deze kunnen verbeteren. Elk bedrijf heeft dus een goed functioneringsbeoordelingssysteem nodig. De vragen bij het ontwikkelgesprek moeten dus ook passen bij het bedrijf.

Prestatiebeoordeling

Het basisdoel van prestatiebeoordeling is om de waarde van werknemers en hun bijdrage aan het bedrijf vast te stellen. Belangrijke factoren zijn onder meer: aanwezigheid, efficiëntie, houding, kwaliteit van het werk, hoeveelheid werk zijn slechts enkele belangrijke factoren.

De fysieke of objectieve factoren zoals aanwezigheid, hoeveelheid werk en efficiëntie kunnen eenvoudig worden gemeten aan de hand van de gegevens die worden bijgehouden door de manager van de afdeling HR.

Het wordt echter een beetje lastiger als het gaat om het meten van subjectieve factoren zoals houding, gedrag, vriendelijkheid enz. Maar om de prestaties van een individu goed te evalueren, moet zowel subjectieve als objectieve factoren worden beoordeeld.