Wat is een kwartaalspaarrekening?

beste kwartaalspaarrekening

Als je van plan bent een kwartaalspaarrekening te openen, wil je waarschijnlijk weten wat dan de beste kwartaalspaarrekening is. Je wilt immers zo voordelig mogelijk, zoveel mogelijk rente over je geld ontvangen. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de verschillende soorten rekeningen en hun voor- en nadelen. Bovendien ga je de beste kwartaalspaarrekening ontdekken.

beste kwartaalspaarrekening

Welke soorten rekeningen?

Er zijn verschillende rekeningen die je kunt openen naast een spaarrekening. Denk bijvoorbeeld aan een internetspaarrekening en een deposito. Denk ook aan een kwartaalspaarrekening. Dit kan wel eens de beste keuze zijn.

Bij het uitkiezen van een kwartaalspaarrekening kom je er al snel achter dat er ontzettend veel keuzes zijn. Je kunt ervoor kiezen een spaarrekening te openen waar je een gewone basisrente krijgt. Het kan echter een betere keuze zijn te kiezen voor een sparrekening waar je ook kunt profiteren van een bonusrente die elk kwartaal wordt uitgekeerd. Je moet dan wel je geld het hele kwartaal laten staan op de rekening om maximale rente te krijgen. Mocht je onverwachts geld nodig hebben, kun je het wel gewoon opnemen.

Een kwartaalspaarrekening openen kan bijvoorbeeld bij de Rabobank, ING en NIBC. Andere banken bieden wel variable rentes aan, maar deze schommelen maandelijks erg. Voorheen kreeg je het hoogste rentepercentage bij Knab, maar hier kun je waarschijnlijk pas weer in de toekomst terecht. ING biedt alleen zakelijke kwartaalrekeningen aan. Bij NIBC krijg je de hoogste rentes, namelijk 0,5% bonusrente en 0,15% basisrente met een totaal van 0,20% rente per kwartaal. Het fijne van deze partij is dat er ook geen minimum inleg en extra kosten zijn vereist. Dit is dus de beste keuze.

Het flexibele van een kwartaalspaarrekening is dat je na 3 maanden weer kunt overstappen naar een andere partij. De rentepercentages schommelen erg, waardoor het dus altijd loont om de percentages in de gaten te houden.

Beste kwartaalspaarrekening

Als we kijken naar de beschikbare partijen en hun voor- en nadelen is het openen van een kwartaalspaarrekening bij NIBC by far de beste keuze. Doe wel altijd zelf je onderzoek door op hun website te kijken en de voorwaarden goed na te lezen voordat je de kwartaalspaarrekening opent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *