Zet je geld aan het werk

Veel mensen zullen zich hierin herkennen, aan het einde van de maand komt het loon binnen, maar voordat je het weet is dit loon alweer op gemaakt aan vaste lasten, leuke dingen en misschien wel wat onverwachte uitgaven die gedaan moeten worden. Toch blijft er altijd wel een klein beetje over, want sparen moet nou eenmaal ook gebeuren. Mensen kunnen sparen naar een doel toe, bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe spelcomputer, maar ook bijvoorbeeld een nieuwe auto of een huis. Ook zijn er mensen die niet specifiek naar een doel sparen, maar juist sparen om hun vermogen uit te breiden. Voor de laatste groep mensen die hun geld sparen, die bouwen wel vermogen op, maar helaas door de uitermate lage rent verdienen ze niet een beetje extra op dat vermogen. Het kan ook anders! Je kunt je geld namelijk ook aan het werk zetten en op deze manier rendement en een hoger vermogen bereiken.

Investeren

Om je geld aan het werk te zetten zijn er verschillende mogelijkheden. De meest laagdrempelige manier is door geld te beleggen. Beleggen kan in allerlei beleggingsproducten en hierbij kun je denken aan aandelen kopen, obligaties kopen of het handelen in opties of derivaten. Ook is het mogelijk om in een mandje van aandelen te beleggen door een beleggingsfonds aan te schaffen. Hiermee spreid je gelijk het risico en kun je als het ware beleggen in kleine stukjes van wereldwijde aandelen. Door te beleggen kun je een mooi rendement halen, toch moet je er ook rekening mee houden dat er momenten zijn dat je geld wat minder waard is. Gelukkig wordt historisch gezien elk dal opgevangen door een hoge piek en zal je op de lange termijn een mooi rendement kunnen behalen. De som lijkt mij heel makkelijk óf je geld stil laten staan op een spaarrekening en je verdient zeker niets extra óf je geld aan het werk zetten met de kans op een hoger vermogen op de lange termijn!

Financieel onafhankelijk

Veel mensen die beleggen doen dit omdat ze een mooie aanvulling op hun pensioen kunnen verwezenlijken, maar ook veel mensen streven naar financiële onafhankelijkheid. Er is veel onderzoek gedaan en hieruit blijkt dat als je een bepaald vermogen behaald, je hierna van de dividenden of de rendementen zou kunnen leven. Zo ver is het in het begin natuurlijk nog niet, maar hoe eerder je begint met je geld aan het werk zetten, hoe eerder je naar financiële onafhankelijkheid kan streven!